7 Tempat Yang Tak Sesuai Di Pasang Wallpaper

WALLPAPER atau kertas dinding merupakan sejenis material hiasan dalaman yang ditampal pada dinding untuk mencantikkan dinding. Apabila siap dipasang,wallpaper dapat memberi impak atau tekstur yang berlainan daripada cat. Biasanya ia datang dalam bentuk gulungan. Saiz yang biasa dalam pasaran di Malaysia adalah 0.53 meter lebar x 10 meter panjang (roll kecil) dan 1.06 meter lebar [...]

By |2023-01-05T18:22:07+08:00December 26th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

8 Tips Memilih Langsir Bagi Mengelakkan Kerugian

Langsir adalah pelengkap hiasan sesebuah rumah. Langsir juga berperanan menutup aurat hartanah kita. Perasan tak, jika dalam sesebuat rumah tu kalau tak dipasang langsir, rasa macam kosong dan tak ada seri. Bila pasang jer langsir, terus naik seri sesebuah ruang. Tapi, jika salah membeli langsir, ruang jadi buruk. Tak kira lah sama ada salah pilih [...]

By |2023-01-05T15:10:43+08:00December 22nd, 2022|Uncategorized|0 Comments

DO’S & DON’TS UNTUK PELETAKAN LANGSIR

Salah ukur langsir membuatkan keseluruhan pembikinan langsir akan tergendala atau kelihatan cacat.Langsir adalah elemen penting dalam hiasan dalaman kediaman kita. Tahukah anda? Guna langsir sahaja dapat menyerlahkan keserian ruang kediaman. Contohnya, dengan menggunakan teknik yang betul, kediaman yang sempit akan kelihatan lebih luas daripada kebiasaannya. Menghias tingkap dengan langsir atau bidai memang merumitkan. Lazimnya fabrik [...]

By |2022-12-12T12:01:13+08:00December 10th, 2022|Concepts, Interiors, Residential, Uncategorized|0 Comments

5 Idea Langsir Untuk Bilik Tidur

Penggunaan tirai mampu memberi ketenangan di dalam mana-mana bilik, terutamanya jika mereka dipilih dengan teliti dalam gaya, tekstur, warna yang memberi mood tenang. Bilik tidur adalah tempat untuk bersantai dan tidur, oleh itu, keselesaan di bilik ini harus dijaga terutama sekali.Susunan perabot kadang-kadang tidak mampu menaikkan seri bilik tanpa disulami dengan hiasan tirai. Reka bentuk [...]

By |2022-06-23T09:52:53+08:00May 2nd, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

4 JENIS DESIGN LANGSIR YANG AI CURTAINS SEDIAKAN

Pasti ramai orang dekat luar sana pasti tertanya-tanya apakah Jenis Design Langsir Terkini Yang Ai Curtains Sediakan yang sesuai untuk rumah anda. Tidak diakui sekarang terdapat pelbagai jenis pilihan langsir yang terbaru dan cantik, semuanya terpulang pada individu itu sendiri gaya apa yang sesuai bagi menceriakan kediaman impian masing-masing. Setiap Jenis Jahitan Langsir Terkini yang anda pilih samada [...]

By |2022-05-19T16:21:07+08:00April 17th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

Rekaan Langsir Roman Blind Kediaman Rumah Moden

Rekaan langsir roman blind merupakan rekaan yang tampak kemas dan moden. Rekaan langsir roman blind ini juga merupakan pilihan terbaik untuk anda menukar langsir baru pada tahun ini. Apatah lagi pejam celik pejam celik, Raya Puasa sudah hampir menanti waktu. Rekaan Langsir Roman Blind Menjadi Pilihan Masakini. Ya! Mengapa rekaan langsir roman blind menjadi pilihan? [...]

By |2022-04-21T14:35:32+08:00April 8th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Tips Menghias Ruang Tamu Nampak Cantik, Moden Dan Elegan

Bosan dengan dekorasi dan hiasan ruang tamu yang lama? Sudah lama tak menyusun ruang tamu dengan susun atur yang baru dan lebih kemas? Kali ini, biar kami bantu anda dengan senarai tips hiasan ruang tamu dan puluhan idea untuk anda berkreatif. 1) PILIH MOOD YANG SESUAI DENGAN WARNA PILIHAN ANDA Warna yang anda pilih akan [...]

By |2022-03-29T08:26:58+08:00March 26th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Idea Memilih Fabrik Langsir Yang Betul Untuk Sesebuah Ruang Kediaman

Di rumah, salah satu perkara yang boleh dapat memberi manfaat daripada penerapan mood tenang ini ialah tirai anda. Seperti kebanyakan juruhias dalaman akan beritahu anda, langsir adalah sesuatu yang membuat atau mengasingkan bilik. Walaupun anda memilih reka bentuk yang tepat untuk penutup tingkap, ia hanya satu bahagian daripada proses itu. Bahagian yang lebih penting dan [...]

By |2022-03-20T13:09:36+08:00March 20th, 2022|Uncategorized|0 Comments

3 Perkara Wajib Tahu Sebelum Memilih Fabrik Langsir

Secantik mana pun ia mampu lakukan pada tingkap anda, memilih fabrik langsir yang sempurna untuk glamorkan bilik anda adalah satu mimpi ngeri. Ini termasuk sekali dengan jutaan keputusan hiasan dalaman anda perlu buat, terutamanya ketika menghias semula kediaman anda. Sebab itu, kami di sini akan memberikan anda panduan tentang 3 perkara yang anda perlu ketahui [...]

By |2022-03-20T10:25:26+08:00March 17th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Langsir Blackout…Apa Yang Anda Perlu Tahu?

Sama ada anda sedang mencari langsir Blackout untuk bilik tidur, bilik media atau mana-mana ruang lain yang anda perlukan untuk menghalang cahaya, berikut ialah cara-cara anda boleh mencari set yang betul!   Langsir Blackout atau nama lainnya "langsir gelap" adalah seperti namanya, ia adalah langsir yang menggelapkan bilik apabila ditutup dengan menghalang cahaya matahari. Lazimnya, [...]

By |2022-03-23T15:09:26+08:00March 14th, 2022|Uncategorized|0 Comments
Go to Top