Perbezaan Wallpaper Dinding Dengan Wall Sticker

Memasang wallpaper dinding merupakan cara alternatif untuk mengubah suasana sesebuah ruang. Tidak seperti cat, yang pilihan warna dan motifnya terbatas, wallpaper terdapat dalam pelbagai warna dan motif corak. Bagi anda yang berhasrat nak pasang wallpaper di rumah, jom semak perbezaan antara wallpaper dan wall sticker. Kedua-dua material hiasan dinding antara wallpaper dan wallsticker tidak nampak [...]

By |2023-01-05T19:11:53+08:00December 28th, 2022|Uncategorized|0 Comments

8 Tips Memilih Langsir Bagi Mengelakkan Kerugian

Langsir adalah pelengkap hiasan sesebuah rumah. Langsir juga berperanan menutup aurat hartanah kita. Perasan tak, jika dalam sesebuat rumah tu kalau tak dipasang langsir, rasa macam kosong dan tak ada seri. Bila pasang jer langsir, terus naik seri sesebuah ruang. Tapi, jika salah membeli langsir, ruang jadi buruk. Tak kira lah sama ada salah pilih [...]

By |2023-01-05T15:10:43+08:00December 22nd, 2022|Uncategorized|0 Comments

DO’S & DON’TS UNTUK PELETAKAN LANGSIR

Salah ukur langsir membuatkan keseluruhan pembikinan langsir akan tergendala atau kelihatan cacat.Langsir adalah elemen penting dalam hiasan dalaman kediaman kita. Tahukah anda? Guna langsir sahaja dapat menyerlahkan keserian ruang kediaman. Contohnya, dengan menggunakan teknik yang betul, kediaman yang sempit akan kelihatan lebih luas daripada kebiasaannya. Menghias tingkap dengan langsir atau bidai memang merumitkan. Lazimnya fabrik [...]

By |2022-12-12T12:01:13+08:00December 10th, 2022|Concepts, Interiors, Residential, Uncategorized|0 Comments

Langsir Moden Kontemporari Dari Ai Curtains

Corak moden kontemporari selalu menjadi pilihan masyarakat kini agar tidak terkebelakang dengan peredaran zaman yang semakin canggih dan sudah tentunya segala jenis desain juga lebih kepada moden kontemporari berbanding klasik lama. Moden kontemporari diklasifikasikan sebagai tidak serabut dan menekankan warna-warna pastel dan "striking color". Cuba perhatikan jenis langsir di rumah salah seorang dari pelanggan kami sebelum [...]

By |2022-04-21T14:50:01+08:00April 9th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Rekaan Langsir Roman Blind Kediaman Rumah Moden

Rekaan langsir roman blind merupakan rekaan yang tampak kemas dan moden. Rekaan langsir roman blind ini juga merupakan pilihan terbaik untuk anda menukar langsir baru pada tahun ini. Apatah lagi pejam celik pejam celik, Raya Puasa sudah hampir menanti waktu. Rekaan Langsir Roman Blind Menjadi Pilihan Masakini. Ya! Mengapa rekaan langsir roman blind menjadi pilihan? [...]

By |2022-04-21T14:35:32+08:00April 8th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Jenis-Jenis Bidai Yang Patut Anda Ambil Tahu

Selain langsir, bidai juga digunakan untuk mengawal apa-apa sahaja yang masuk melalui tingkap anda, sama ada cahaya matahari atau pandangan jiran anda. Kami ada campuran yang baik, daripada bidai gulung jenis penghalang untuk tidur lebih lama pada pagi musim panas hingga langsir panel yang membolehkan anda melaraskan cahaya dengan lembut. 1) Bidai Gulung (Roller Blind) [...]

By |2022-03-30T14:24:20+08:00March 29th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Tips Menghias Ruang Tamu Nampak Cantik, Moden Dan Elegan

Bosan dengan dekorasi dan hiasan ruang tamu yang lama? Sudah lama tak menyusun ruang tamu dengan susun atur yang baru dan lebih kemas? Kali ini, biar kami bantu anda dengan senarai tips hiasan ruang tamu dan puluhan idea untuk anda berkreatif. 1) PILIH MOOD YANG SESUAI DENGAN WARNA PILIHAN ANDA Warna yang anda pilih akan [...]

By |2022-03-29T08:26:58+08:00March 26th, 2022|Uncategorized|0 Comments

5 Tips Memilih Bidai Berkualiti

Ramai di antara ibu-ibu atau suri rumah ingin mengetahui bagaimana caranya membezakan bidai yang berkualiti dan kurang berkualiti. Tak kisah di mana anda membeli bidai, pastikan anda tahu menilai kualitinya. Berikut ada 5 tips untuk anda membezakan bidai yang berkualiti ataupun kurang berkualiti: 1) Material Jika disebut tentang kualiti, pasti ramai yang mengatakan jenis material. [...]

By |2022-03-24T14:54:45+08:00March 23rd, 2022|Uncategorized|0 Comments

Idea Memilih Fabrik Langsir Yang Betul Untuk Sesebuah Ruang Kediaman

Di rumah, salah satu perkara yang boleh dapat memberi manfaat daripada penerapan mood tenang ini ialah tirai anda. Seperti kebanyakan juruhias dalaman akan beritahu anda, langsir adalah sesuatu yang membuat atau mengasingkan bilik. Walaupun anda memilih reka bentuk yang tepat untuk penutup tingkap, ia hanya satu bahagian daripada proses itu. Bahagian yang lebih penting dan [...]

By |2022-03-20T13:09:36+08:00March 20th, 2022|Uncategorized|0 Comments

3 Perkara Wajib Tahu Sebelum Memilih Fabrik Langsir

Secantik mana pun ia mampu lakukan pada tingkap anda, memilih fabrik langsir yang sempurna untuk glamorkan bilik anda adalah satu mimpi ngeri. Ini termasuk sekali dengan jutaan keputusan hiasan dalaman anda perlu buat, terutamanya ketika menghias semula kediaman anda. Sebab itu, kami di sini akan memberikan anda panduan tentang 3 perkara yang anda perlu ketahui [...]

By |2022-03-20T10:25:26+08:00March 17th, 2022|Uncategorized|0 Comments
Go to Top