Perbezaan Wallpaper Dinding Dengan Wall Sticker

Memasang wallpaper dinding merupakan cara alternatif untuk mengubah suasana sesebuah ruang. Tidak seperti cat, yang pilihan warna dan motifnya terbatas, wallpaper terdapat dalam pelbagai warna dan motif corak. Bagi anda yang berhasrat nak pasang wallpaper di rumah, jom semak perbezaan antara wallpaper dan wall sticker. Kedua-dua material hiasan dinding antara wallpaper dan wallsticker tidak nampak [...]

By |2023-01-05T19:11:53+08:00December 28th, 2022|Uncategorized|0 Comments

7 Tempat Yang Tak Sesuai Di Pasang Wallpaper

WALLPAPER atau kertas dinding merupakan sejenis material hiasan dalaman yang ditampal pada dinding untuk mencantikkan dinding. Apabila siap dipasang,wallpaper dapat memberi impak atau tekstur yang berlainan daripada cat. Biasanya ia datang dalam bentuk gulungan. Saiz yang biasa dalam pasaran di Malaysia adalah 0.53 meter lebar x 10 meter panjang (roll kecil) dan 1.06 meter lebar [...]

By |2023-01-05T18:22:07+08:00December 26th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

Jenis-jenis Bidai Yang Ada di Ai Curtains

"Menghiasi jendela tidak terhad kepada langsir sahaja, malah mengikut kreativiti dan konsep yang kita mahukan." - Puan Aida Haswani, pengasas syarikat penyedia langsir Ai Curtains. Pemasangan bidai adalah salah satu elemen yang menjadi pilihan pengguna kini sebagai pelengkap dekorasi hiasan dalam rumah. Selain fungsi utamanya sebagai penghadang cahaya. Dengan adanya bidai, jumlah cahaya dari luar [...]

By |2023-01-05T17:31:32+08:00December 24th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

8 Tips Memilih Langsir Bagi Mengelakkan Kerugian

Langsir adalah pelengkap hiasan sesebuah rumah. Langsir juga berperanan menutup aurat hartanah kita. Perasan tak, jika dalam sesebuat rumah tu kalau tak dipasang langsir, rasa macam kosong dan tak ada seri. Bila pasang jer langsir, terus naik seri sesebuah ruang. Tapi, jika salah membeli langsir, ruang jadi buruk. Tak kira lah sama ada salah pilih [...]

By |2023-01-05T15:10:43+08:00December 22nd, 2022|Uncategorized|0 Comments

Ilmu Tentang Langsir Yang Anda Patut Tahu!

Apabila masuk ke dalam rumah, kita sama sekali tak pernah terfikir kenapa kena pasang langsir. Boleh jer kalau nak biarkan tingkap tu togel jer, dan pasang jer tinted untuk halang cahaya dan haba panas masuk. Langsir rumah ni sebenarnya satu kemestian dan pelengkap hiasan dalaman sesebuah rumah. Ia berperanan menaikkan lagi seri rumah itu sendiri. [...]

By |2022-12-29T22:05:05+08:00December 16th, 2022|Concepts, Interiors|0 Comments

DO’S & DON’TS UNTUK PELETAKAN LANGSIR

Salah ukur langsir membuatkan keseluruhan pembikinan langsir akan tergendala atau kelihatan cacat.Langsir adalah elemen penting dalam hiasan dalaman kediaman kita. Tahukah anda? Guna langsir sahaja dapat menyerlahkan keserian ruang kediaman. Contohnya, dengan menggunakan teknik yang betul, kediaman yang sempit akan kelihatan lebih luas daripada kebiasaannya. Menghias tingkap dengan langsir atau bidai memang merumitkan. Lazimnya fabrik [...]

By |2022-12-12T12:01:13+08:00December 10th, 2022|Concepts, Interiors, Residential, Uncategorized|0 Comments

5 Idea Langsir Untuk Bilik Tidur

Penggunaan tirai mampu memberi ketenangan di dalam mana-mana bilik, terutamanya jika mereka dipilih dengan teliti dalam gaya, tekstur, warna yang memberi mood tenang. Bilik tidur adalah tempat untuk bersantai dan tidur, oleh itu, keselesaan di bilik ini harus dijaga terutama sekali.Susunan perabot kadang-kadang tidak mampu menaikkan seri bilik tanpa disulami dengan hiasan tirai. Reka bentuk [...]

By |2022-06-23T09:52:53+08:00May 2nd, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

Beza Hook Langsir Yang Jarang Orang Tahu

"TAHUKAH ANDA HOOK LANGSIR ADA PERBEZAAN?" Ada 2 jenis hook untuk langsir French Pleat ni! gambar yang di atas tu dia menggunakan cangkuk yang lenkung tu di tengah sebab apa? sebab rail langsir yang kita pasang tu berada di dinding supaya kita dapat tutup batang rail tu bila kita pasang langsir! untuk gambar langsir bawah [...]

By |2022-05-19T17:48:32+08:00April 25th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

4 JENIS DESIGN LANGSIR YANG AI CURTAINS SEDIAKAN

Pasti ramai orang dekat luar sana pasti tertanya-tanya apakah Jenis Design Langsir Terkini Yang Ai Curtains Sediakan yang sesuai untuk rumah anda. Tidak diakui sekarang terdapat pelbagai jenis pilihan langsir yang terbaru dan cantik, semuanya terpulang pada individu itu sendiri gaya apa yang sesuai bagi menceriakan kediaman impian masing-masing. Setiap Jenis Jahitan Langsir Terkini yang anda pilih samada [...]

By |2022-05-19T16:21:07+08:00April 17th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

Rekaan Langsir Roman Blind Kediaman Rumah Moden

Rekaan langsir roman blind merupakan rekaan yang tampak kemas dan moden. Rekaan langsir roman blind ini juga merupakan pilihan terbaik untuk anda menukar langsir baru pada tahun ini. Apatah lagi pejam celik pejam celik, Raya Puasa sudah hampir menanti waktu. Rekaan Langsir Roman Blind Menjadi Pilihan Masakini. Ya! Mengapa rekaan langsir roman blind menjadi pilihan? [...]

By |2022-04-21T14:35:32+08:00April 8th, 2022|Uncategorized|0 Comments
Go to Top