Perbezaan Wallpaper Dinding Dengan Wall Sticker

Memasang wallpaper dinding merupakan cara alternatif untuk mengubah suasana sesebuah ruang. Tidak seperti cat, yang pilihan warna dan motifnya terbatas, wallpaper terdapat dalam pelbagai warna dan motif corak. Bagi anda yang berhasrat nak pasang wallpaper di rumah, jom semak perbezaan antara wallpaper dan wall sticker. Kedua-dua material hiasan dinding antara wallpaper dan wallsticker tidak nampak [...]

By |2023-01-05T19:11:53+08:00December 28th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Jenis-jenis Bidai Yang Ada di Ai Curtains

"Menghiasi jendela tidak terhad kepada langsir sahaja, malah mengikut kreativiti dan konsep yang kita mahukan." - Puan Aida Haswani, pengasas syarikat penyedia langsir Ai Curtains. Pemasangan bidai adalah salah satu elemen yang menjadi pilihan pengguna kini sebagai pelengkap dekorasi hiasan dalam rumah. Selain fungsi utamanya sebagai penghadang cahaya. Dengan adanya bidai, jumlah cahaya dari luar [...]

By |2023-01-05T17:31:32+08:00December 24th, 2022|Commercial, Concepts, Interiors, Residential|0 Comments

8 Tips Memilih Langsir Bagi Mengelakkan Kerugian

Langsir adalah pelengkap hiasan sesebuah rumah. Langsir juga berperanan menutup aurat hartanah kita. Perasan tak, jika dalam sesebuat rumah tu kalau tak dipasang langsir, rasa macam kosong dan tak ada seri. Bila pasang jer langsir, terus naik seri sesebuah ruang. Tapi, jika salah membeli langsir, ruang jadi buruk. Tak kira lah sama ada salah pilih [...]

By |2023-01-05T15:10:43+08:00December 22nd, 2022|Uncategorized|0 Comments

Langsir Moden Kontemporari Dari Ai Curtains

Corak moden kontemporari selalu menjadi pilihan masyarakat kini agar tidak terkebelakang dengan peredaran zaman yang semakin canggih dan sudah tentunya segala jenis desain juga lebih kepada moden kontemporari berbanding klasik lama. Moden kontemporari diklasifikasikan sebagai tidak serabut dan menekankan warna-warna pastel dan "striking color". Cuba perhatikan jenis langsir di rumah salah seorang dari pelanggan kami sebelum [...]

By |2022-04-21T14:50:01+08:00April 9th, 2022|Uncategorized|0 Comments

5 Sebab Mengapa “Ai Curtains” Adalah Penyedia Langsir Terbaik Anda

Ai Curtains menyediakan langsir secara "custom made" dan pelanggan kami amat berpuas hati dengan servis kami sejak 20 tahun yang lalu. Setiap pemilik rumah perlu tahu bahawa kunci untuk mencari langsir yang sempurna untuk rumah anda adalah dalam memilih penyedia langsir terbaik. Pasukan yang baik dapat mengimbangi citarasa unik anda dengan apa yang ditawarkan untuk [...]

By |2022-03-23T15:22:13+08:00March 7th, 2022|Uncategorized|0 Comments

Deco Bilik Tidur Hitam Putih : Langsir Hitam Yang Elegant

Deco bilik tidur hitam dan putih adalah pilihan yang sangat baik untuk pemilihan warna bilik tidur yang nyaman. Walaupun putih nampak cepat kotor tetapi pemilihan warna putih menunjukkan suasana tenang, bersih dan nyaman. Sejak tahun 60-an, gaya ART Deco dan melalui gaya minimalis 90-an, palet mono chomatic tidak pernah keluar dari fesyen hiasan dalaman. Hiasan hitam [...]

By |2022-03-23T15:18:19+08:00March 6th, 2022|Uncategorized|0 Comments

8 TIPS MEMILIH WALLPAPER UNTUK RUANGAN SEMPIT DI RUMAH

Tips memilih wallpaper untuk ruangan sempit tentunya berbeza dengan pengaplikasian wallpaper pada ruangan yang luas. Untuk itu diperlukan pengetahuan agar ruangan yang sempit setelah diaplikasikan wallpaper akan jauh terlihat lebih luas dan nyaman. Semakin berkembangnya rekaan minimalis sekarang ini, membuatkan pemasangan wallpaper juga semakin meningkat. Tidak hanya orang pada level menengah ke atas saja, namun orang pada level menengah [...]

By |2019-04-19T18:52:43+08:00April 25th, 2019|Uncategorized|0 Comments

PROSES MEMASANG WALLPAPER

Ramai diantara kita yang berminat untuk memasang wallpaper dan tahu kelebihannya berbanding dengan cat . Dek kerana dimomokkan tentang harganya yang kononnya agak mahal dan penjagaannya yang sukar maka ramai yang memendam rasa tanpa bertanya tentang hal ehwal wallpaper aka kertas dinding ini. Ada pelbagai jenis wallpaper dengan range harga dan corak yang bermacam-macam. Pilih [...]

By |2019-04-19T18:47:14+08:00April 23rd, 2019|Uncategorized|0 Comments

Decorative Wall Sticker

Decorating a room can be expensive and time consuming. This is particularly true when you are decorating your house, office or shop. Sometimes our tastes change and altering our room’s decoration every few years is not what we are looking forward to. You do not need to spend all your cash when there’s a simple solution to this [...]

By |2019-04-19T20:15:33+08:00April 8th, 2019|Uncategorized|0 Comments

Wallpaper Dengan Cat Dinding. Mana Lebih Mahal?

Lebih baik wallpaper atau cat? Ini merupakan pertanyaan yang pertama kali muncul ketika anda ingin mempercantik dinding rumah atau tengah ingin melakukan renovasi. Untuk memberikan pertimbangan tersebut, disini kami akan memberitahukan anda tentang perbandingan antara wallpaper dinding dan cat dinding, berikut adalah: Kualiti desain dan variasi Cat dinding kerap kali memunculkan kesan monoton dan membosankan. [...]

By |2018-12-13T12:01:46+08:00September 27th, 2018|Uncategorized|0 Comments
Go to Top