Ruang Tamu Mewah, tidak semua orang boleh miliki atau hias kediaman dengan serba mewah. Tetapi, boleh dikatakan hampir semua orang mahukan dekorasi kediamannya terutama bahagian ruang tamu nampak premium dan mewah!

Mendekorasi ruang tamu dengan barangan yang murah tetapi nampak mewah boleh menjadi cabaran yang menarik. Anda boleh mencapai gaya yang elegan dan mewah tanpa perlu habis banyak wang.

Sungguhpun begitu, sebenarnya dengan trik tertentu anda boleh mendekorasi kediaman anda, khususnya ruang tamu agar nampak mewah meskipun hakikatnya tidak. Berikut beberapa idea ringkas, diharap boleh bantu anda ubah ruang tamu rumah anda agar kelihatan mewah.

Berikut 5 Cara Agar Ruang Tamu Nampak Mewah:

Kelengkapan Rumah Paling Mahal

Bahagian tengah ruang atau ruang tamu adalah pusat tumpu utama. Jadi, letak perabot paling mahal yang ada di rumah anda di ruang ini. Misalnya, barang-barang artifak dan figura kaca.

Tirai Atau Langsir

Gunakan tirai atau langsir yang unik dan nampak berbeza daripada biasa. Anda tak perlu membeli yang mahal, tetapi pastikan anda beli tirai atau langsir yang sedikit berkualiti. Selain itu, pastikan rekaan yang dipilih, sama ada ditempah atau dijahit sendiri itu nampak menarik dan eksklusif biarpun simple dan tidak menelan belanja beribu ringgit.

Cat Murah, Tetapi Bagus Kualitinya!

Anda tidak perlu cat ruang dalam rumah anda dengan cat yang terlalu mahal. Dengan teknik campur warna dinding kediaman, sudah pasti rang tamu nampak mewah dan menawan.

Buku-Buku

Buku sangat berguna untuk mengisi ruang kosong. Di ruang tamu. Anda boleh gunakan buku untuk memberi kesan intelek pada ruang tamu rumah anda. Buku dianggap sebagai sahabat bagi orang bijak. Koleksi buku yang bagus di rak akan menutup cela perabot atau aksesori mewah.

Rak Kaca

Kaca jauh lebih murah dari kayu. Sungguh pun begitu, ia nampak ‘kelas’. Anda boleh letak buku, pasu atau barang hiasan lain di rak kaca tersebut.

Jika anda perlu khidmat hiasan dalaman tentang langsir ,bidai, wallpaper dan kemasan flooring, boleh terus hubungi wakil Ai Curtains. Kami akan bantu anda realisasikan konsep rumah idaman seperti yang anda mahukan. Boleh datang ke showroom kami di Setia Alam dan Denai Alam.

Baca juga tentang :-

Wallpaper Murah: Cara Mencari dan Menggunakan Wallpaper Berkualiti Tanpa Menjejaskan Bajet

Leave A Comment