Roller blinds sering digunakan untuk hias kamar mandi kerana pelbagai sebab yang praktikal dan banyak fungsi. Pertama sekali, ianya memberi privasi kepada penghuni rumah. Apabila dipasang di tingkap bilik mandi, roller blinds membolehkan cahaya masuk tetapi pada masa yang sama menghalang pemandangan dari luar. Ini memberi penghuni rasa selesa dan aman.

Kedua, roller blinds membolehkan pengguna mengawal tahap cahaya yang masuk ke dalam bilik mandi. Dengan hanya menaikkan atau menurunkan tirai, pengguna dapat mengubah suasana cahaya dalam bilik mandi mengikut kesesuaian dan keperluan mereka.

Pernah tak anda terfikir, selain hias kamar mandi dengan langsir plastik, ianya lebih tampak mewah jika dihiasi dengan bidai jenis “roller” atau dalam bahasa inggerisnya dipanggil “Roller Blinds

Kenapa roller blinds ni sesuai untuk kamar mandi?? kenapa tak guna je zebra blinds ke atau vertical blinds?

Oh yaa, boleh je jika pemilik rumah nak rasai kelainan dalam kediaman mereka tetapi agak kurang sesuai kerana banyak ruang penampakan jika pemilihan bidai yang tidak sesuai. Pemilik kediaman mewah ini merupakan pelanggan Ai Curtains dan beliau memilih tema warna silver dan ala-ala gold gitu agar kamar mandinya kelihatan serba mewah dan menceriakan suasana.

Lihat hasilnya….

 

Selain itu, roller blinds adalah pilihan yang baik untuk ruang yang cenderung menjadi lembap seperti bilik mandi. Bahan yang tahan air seperti vinyl atau kain poliester yang di gunakan dalam roller blinds adalah mudah dijaga dan tahan terhadap kelembapan dan kabus, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk hias kamar mandi.

Secara keseluruhan, penggunaan roller blinds untuk hias kamar mandi memberi lebih privasi, kawalan cahaya, dan tahan lama. Ini menjadikannya pilihan yang praktikal dan banyak fungsi bagi penghuni rumah.

 

Jika anda perlu khidmat hiasan dalaman tentang langsir ,bidai, wall paper dan kemasan flooring, boleh terus hubungi wakil Ai Curtains. Kami akan bantu anda realisasikan konsep rumah idaman seperti yang anda mahukan. Boleh datang ke show room kami di Setia Alam dan Denai Alam.

Baca juga tentang :-

Cara Cuci Langsir Guna Mesin Basuh Agar Nampak Baru Dan Tidak Rosak

Leave A Comment