Tidur malam yang baik adalah ketenangan minda yang sangat sukar diperoleh. Rutin harian yang menegangkan, kekurangan masa untuk diri sendiri, dan pelbagai tekanan sosial mempunyai kesan yang signifikan ke atas kemampuan kita untuk berehat. Akibatnya, minda tidak mampu melawan stress yang berpanjangan dan menhasilkan tidur yang tidak berkualiti.

Insomnia tidak mendiskriminasi tetapi, kebanyakan yang mengalami gangguan tidur biasanya tinggal di bandar-bandar besar. Oleh itu, kami telah melaksanakan beberapa kajian menggunakan data carian Google untuk mendedahkan kebanyakan bandar-bandar sleepiest di Malaysia mendedahkan carian teratas untuk istilah seperti ‘tidak boleh tidur’, ‘bantuan tidur’ dan ‘mengalahkan insomnia’ di seluruh negara.

Dua fakta menarik diturunkan. Pertama, kami mendapati bandar-bandar di mana Kuala Lumpur mempunyai penduduk yang lebih besar dengan masalah tidur, dan kedua, Selangor menghairankan bukan nombor satu. 

Jadi apakah penyelesaian yang saya dengar anda katakan? Selain daripada pelbagai terapi perubatan dan alternatif yang tersedia untuk insomnia terdapat penyelesaian / titik permulaan yang mudah dan berkesan. Tingkatkan mood bilik tidur anda dengan menghilangkan pencemaran cahaya dari tingkap anda dengan memilih lapisan pemadaman untuk tirai / tirai anda. Lapisan hitam ialah kain tebal yang biasanya diperbuat daripada kapas, poliester atau campuran serat ini, dan merupakan pilihan yang popular untuk memakai tingkap di bilik tidur. Bukan sahaja ia menghentikan cahaya memasuki bilik anda dari jalan, tetapi juga mengurangkan bunyi. Ciri-ciri ini membantu mewujudkan ruang santai, dan semoga memberi anda peluang terbaik untuk mendapatkan rehat malam yang baik. 

Sila hubungi kami untuk mengukur pelbagai tirai, yang memberikan anda pilihan-pilihan lapisan termasuk Blackout.

Leave A Comment