Wallpaper adalah gambar latar belakang. Wallpaper kerap digunakan pada gawai, laptop atau dekorasi ruangan. Wallpaper rumah atau biasanya disebut wallpaper adalah kertas yang digunakan untuk menutup dan mendekorasi  ruangan. Wallpaper dinding dapat menjadi alternatif pilihan menggantikan cat. Dalam era 2022 ini, banyak kediaman dihiasi dengan wallpaper bagi mencantikkan ruang sesebuah bilik kerana soraknya yang elegan dan nampak mewah. Berikut adalah 6 kelebihan wallpaper berbanding cat.

1) Tahan Lama
⏩ Wallpaper boleh tahan 5 hingga 10 tahun,kebanyakan wallpaper yang berkualiti tidak akan pudar. Jika dibandingkan dengan cat, sudah tentu perlu di cat semula selepas 2-3 tahun.

2) Wallpaper amat mudah dibersihkan.
⏩ Sekiranya kotor, kita hanya perlu lap sahaja. Untuk menjaga wallpaper, seminggu sekali perlu di kibas dengan bulu ayam dan penjagaan setahun sekali elok dicuci dengan sabun lembut.

3) Wallpaper tidak Berbau
⏩ Kalau cat dari jenis yang agak murah akan memberi bau yang tidak menyenangkan, berbanding wallpaper.

4) Wallpaper memberi texture menarik
⏩ Jika dipadankan dengan lampu dan pencahayaan yang sesuai, texture wallpaper akan lebih menaikkan seri dan mengindahkan ruang rumah.Berbanding penggunaan cat yang hanya nampak kosong.

5) Kerosakan wallpaper boleh dibaiki.
⏩ Sekiranya ada wallpaper yang terkoyak,kotor yang tak dapat dibersihkan,maka penyelesaiannya amat mudah. Gunakan wallpaper simpanan untuk menampal mengikut tile yang betul untuk menutup kerosakan. Oleh itu, perlu dan amat perlu menyimpan sekurang-kurangnya setengah roll dari wallpaper untuk keadaan kecemasan seperti ini.

6) Wallpaper boleh menutup rekahan tembok dan kecacatan dinding lain.
⏩ Jika rumah kita ada rekahan yang agak ketara, cat agak susah untuk menutupnya kecuali menggunakan penampal terlebih dahulu.
.

Itulah kelebihan wallpaper berbanding cat.

PROMO WALLPAPER untuk design terpilih masih berjalan..CEPAT!!!

Nak rumah cantik,jom pasang wallpaper dengan kami!

Buat temujanji dan lawati kami :-

📍Ai Curtains Home Furnishing Sdn. Bhd. (HQ)
No.46-G, Jalan Setia Perdana BB U13/BB,
Seksyen U13, Setia Alam,
40170 Shah Alam, Selangor.
☎ : 018-3263563 (Encik Adi)
GOOGLE MAP SETIA ALAM

📍Ai Curtains – Cawangan Denai Alam
29-2, Jalan Elektron U16/D, Seksyen U16,
Denai Alam, 40160 Shah Alam, Selangor
☎ : 03-7831 7365
GOOGLE MAP DENAI ALAM

Leave A Comment