Pleats dua kali adalah putaran moden pada klasik.Permat membolehkan kawalan ke atas kain yang berlebihan yang diperlukan untuk langsir penuh dan mewah.Beberapa tipis tiga jari berjalur tipis, yang lebih cotemporary dua jari, atau dua kali ganda, pleat membolehkan kain kurang dalam

DOUBLE PLEATS

Pleats dua kali adalah putaran moden pada klasik.Permat membolehkan kawalan ke atas kain yang berlebihan yang diperlukan untuk langsir penuh dan mewah.Beberapa tipis tiga jari berjalur tipis, yang lebih cotemporary dua jari, atau dua kali ganda, pleat membolehkan kain kurang dalam langsir.Ia adalah tajuk yang pintar dan mudah. Pleats adalah 4 “dalam, dan memerlukan biasanya 2 kali kain dijahit bersama untuk membentuk pleat.

 

GOBLET PLEATS

Bahagian atas tirai adalah dengan deretan reka bentuk berbentuk goblet pada jarak yang tetap, dengan demikian nama.Goblet pleat sangat sesuai untuk langsir dengan drop yang panjang.Ini adalah mewah dan formal, oleh itu pilihan yang bagus untuk bangunan besar.2 kali kain adalah kesempurnaan yang dicadangkan.cangkul yang dilipat gantung adalah versi moden, cincin pleat. Perbezaan pada dasarnya adalah bentuk bulat di bahagian atas di mana buckram (stiffener) terletak pada tajuk drape.

 

 

TRIPLE PLEATS/FRENCH PLEAT

Tirai triple atau tirai ‘pinch pleat’ mempunyai kemasan formal klasik menjadikannya sesuai untuk bilik duduk atau ruang makan. Dengan rupa yang disesuaikan dengan rapi, langsir langsir triple berfungsi dengan baik apabila digantung pada tiang dan bukan trek. Sebaiknya mereka harus digantung di bawah tiang seperti yang digambarkan.

Satu kelebihan utama tirai triple triple adalah mereka ‘menyusun semula’ dengan sangat kemas dan dalam ruang yang agak kecil, membuat mereka pilihan yang sempurna untuk tirai pintu atau tingkap dengan ruang dinding kecil sama ada untuk ‘timbunan belakang’.

Tudung tudung trins tinsmiths dibuat dengan tangan, jadi tidak akan menjadi pita di belakang tirai anda, tetapi sebaliknya buckram dijahit ke atas tirai untuk memberikan sokongan untuk pleats & platform padat untuk ‘cangkuk pin ‘yang digunakan untuk menggantung langsir.

Kerana tirai triple triple kami dibuat dengan tangan kita sering dapat menawarkan untuk sepadan dengan jalur ke pusat pleats ketika membuat langsir dalam kain bergaris.

Sebagai peraturan umum, kami membuat lipatan triple kami 12.5 cm panjang, namun untuk tirai pendek panjang, kami boleh menasihati 10 cm dan untuk tirai sangat panjang, dengan penurunan lebih dari 250 cm kami akan menasihati panjang 15 cm pleat.

WAVE CURTAINS

Langsir gelombang adalah cara yang sejuk dan kontemporari tingkap berpakaian, ideal jika anda mahu kelihatan yang mudah, moden dan elegan. Langsir gelombang tidak mempunyai perhimpunan, bunching atau pleats di bahagian atas, hanya lengkung yang sinuous, jatuh dalam lipatan cecair langsung di bawah trek atau tiang. Langsir menumpuk kembali dengan rapi, dan ia kelihatan yang berfungsi di dalam kawasan dalaman kontemporari dan tradisional. Seperti semua rawatan tetingkap, mereka perlu perhatian terhadap perincian untuk kelihatan hebat. Berikut adalah panduan penting saya untuk berjaya dengan tirai gelombang.Langsir tirai gelombang menggabungkan gaya mudah dengan faedah praktikal untuk melihat santai yang direka khas untuk kehidupan moden. Pengepala gelombang mengumpul kain tirai ke dalam lipatan merayap perlahan. Ini sempurna untuk mewujudkan rasa santai dan tidak formal di dalam rumah.

SCALLOPS

Tirai berbentuk kerang  juga dipanggil sebagai “tudung dan gulung langsir”. Ia boleh digunakan untuk menghiasi pelbagai jenis tingkap, sama ada bersendirian atau digabungkan dengan rawatan lain. Bentuk tudung yang melengkung dan goyah melembutkan garisan dan dapat membantu membuat tingkap kelihatan lebih luas daripada yang sebenarnya.

Jika anda perlukan khidmat dan konsutasi percuma tentang dekorasi yang anda idamkan, kami di Ai Curtains sedia membantu. Dapatkan juga blinds, wallpaper  dan permaidani untuk hiasan dalaman kediaman mewah anda dengan harga mengikut bajet tetapi dekorasi mewah.

 

 

 

 

Leave A Comment