Ramai yang meminati Langsir jenis ini. Langsir Bidai ini di namakan Langsir Romand Blind. Untuk para peminat Langsir jenis ini, Tutorial pemasangan Langsir Romand Blind ini harap membantu anda.

Dibawah adalah perkara yang perlu ada dan cara2 pemasangan langsir romand blind.
kredit tu ‘Fallingfabrics window treatments” decoimpian.com
Pemasangan Roman Blinds sangat mudah, dan hanya mengambil masa 10 minit untuk standard installation.
Installation Kit akan dihantarkan bersama di dalam bungkusan untuk memudahkan pemasangan Roman Blinds anda. Ikuti cara-cara pemasangan di bawah.

Installation Kit terdiri daripada

■2 bracket
■2 skru 1″ phillips
■2 wall plug

Tools yang anda perlukan
■Pensil – untuk menandakan lubang yg perlu ditebuk
■Drill – untuk menebuk 2 lubang bagi pemasangan bracket
■Pemutar skru phillips – untuk memasang skru pada bracket
Ikuti langkah di bawah untuk standard instalation.

1.Buka gulungan Roman Blinds, dan acukan pada tingkap. Pastikan Roman Blinds anda menutupi keseluruhan tingkap. Pastikan juga kedudukan railing Roman Blinds di atas tingkap, kerana anda akan menebuk lubang untuk meletakkan bracket di kedudukan tersebut,

2.Turunkan Roman Blinds, dan gunakan Pensil untuk menanda 2 lubang untuk meletakkan bracket. Untuk kestabilan, gunakan ratio 1:6:1 untuk lubang bracket. ie untuk railing 54″, lubang ditebuk pada 6.75″ dari hujung kiri, dan 6.75″ dari hujung kanan.

3.Drill lubang di tempat yg ditanda. Pasang wall plug.

4.Pasangkan bracket seperti di bawah

5.Pasangkan railing seperti kedudukan di bawah. Anda perlu snap railing ke atas, untuk memastikannya locked pada bracket. Sekiranya railing anda tidak center, anda boleh tolak railing ke kiri atau kanan tanpa perlu unlock railing daripada bracket.

Tahniah, installation anda telah berjaya !

6.Untuk menurunkan railing, picit bahagian putih di hadapan bracket seperti di bawah. Railing akan di unlock daripada bracket secara automatik. Lakukan yang sama untuk bracket yg lain.

Semoga instruction ini dapat memberi manfaat kepada kita bersama.

Credit to : http://naizclases.blogspot.com/

Leave A Comment